FDA Orientering nr. 2

Leder: At eje kabler er King Kong!

Af Carsten Karlsen, Landsformand 

Ordene kunne have været mine, for jeg opfordrer ved enhver lejlighed antenneanlæggene til at beholde ejendomsretten til infrastrukturen på medlemmernes hænder og undlade at sælge ud af arvesølvet.
Men ordene var Niels Duedahls, direktør for SE, som han formulerede sig i en artikel i Berlingske i marts.
FDA er fuldstændig enig med Niels Duedahl om vigtigheden af at eje kabler og infra-struktur. Derfor skal vi i antenneforeningerne tænke os godt og grundigt om, når Stofa, YouSee eller andre tilbyder os og vore bestyrelseskollegaer at købe nøglerne til
antenneforeningen.
 
Hvis vi fortsat ønsker brugerne den bedste medlemsoplevelse, den lokale og hurtige service og ikke mindst de bedste priser på tv og internet produkterne, er antenneforenings-tankegangen fortsat den rigtige vej. Hvis vi overlader banen helt og holdent til de kommercielle, er det farvel til medlemmer og goddag til kunder, med alt hvad det indebærer.
Antenneforeningerne har fortsat en rolle at spille for medlemmerne. Så længe vi selv ejer vores kabler, er der masser af gyldne muligheder. Men det kræver bestyrelser med vilje, visioner og viden. Samarbejde er nøgleordet. Ved at finde sammen med ligesindede foreninger kan vi opnå økonomiske fordele - både i form af bedre indkøbspriser og mere rationel udnyttelse af de nødvendige investeringer.
Under temaet - Vi kan, Vi vil, Vi tør - inviterede FDA både medlemmer og ikke medlemmer til en stor konference i Middelfart.
Initiativet blev godt modtaget. Ikke færre end 116 bestyrelsesmedlemmer fra mere end 50 antenneanlæg fra ”Gedser til Skagen” mødte forventningsfulde frem en højhellig søndag.
De meget kompetente indlægsholdere gjorde det klart og tydeligt for alle, at antenneanlæggenes kabler både nu og i fremtiden er gearet til bredbånd til medlemmerne. Den teknologiske udvikling til Coax-kablerne fortsætter med eksempelvis Docsis 3.1 standarden.
 
Så konklusionen var klar – Vi kan!
Men vil vi og tør vi? Spørger du mig, så er svaret et rungende ja, for jeg brænder fortsat for at gøre en forskel for det enkelte medlem.
Medlemmerne taler generelt positivt om den antenne-forening, de er medlem af, og nyder fortsat godt af kontante besparelser, god og lokal service, og ikke mindst medbestemmelse. Brænder du for at gøre en forskel?
Vil du fortsat bruge lidt tid på din hobby?
Ønsker du fortsat at medvirke til at give dine medlemmer gode tv- og bredbåndsprodukter til konkurrencedygtige priser?
Kan du svare ja på to af ovenstående spørgsmål, så behold nøglerne til antenneforeningen på medlemmernes hænder og vær med til at udvikle og ruste antenneforeningerne til den fremtid, vi skal være en del af.
 
Vi tør og Vi vil i et endnu stærkere samarbejde, både foreningerne imellem, men også i et stærkt FDA, brancheorganisationen, som gør det sjovere og nemmere at drive antenneforeningsarbejde.