FDA Orientering nr. 4

Lederen: Konkurrence er godt

Digitaliseringen giver antenneanlæggene endnu en konkurrencefordel, konstaterer landsformand Poul Juul. Det er både lettere og billigere at tilslutte sig det lokale antenneanlæg end at bøvle med nye antenner og digitale bokse.

Digitale konsekvenser

De store sendemasters skift natten til 1. november kræver hurtig omstilling i hovedstationer landet over. Boxer tilbud om flere programpakker med mulighed for at vælge færre tv-kanaler er en udfordring til os og til programudbyderne, men prisniveauet for at se tv ændrer sig ikke markant.

De to antenneanlæg i Jyderup og Mørkøv fortæller om den fælles information, de har sendt ud lokalt. Og YouSee har afskaffet kodningen af digitale tv-kanaler.

Sporten spiller videre í højt prisniveau

Selv chefen for TV2 Sport er betænkelig ved trecifrede millionbeløb for fodboldens stjerner. Den erkendelse var en udfordring, vi måtte tage op, og direktør Claus Bretto-Meyer forklarer gerne.
Det er ikke kun spillerhonorarer, der bekymrer. Den indbyrdes konkurrence øges med sport i endnu flere tv-kanaler. Eurosport satser på Bundesliga og danske kommentatorer i sin anden kanal, og Canal9 har fået en foreløbig plads i det YouSee, der ikke ville vide af den.

BOXdanmark holdt kun i to år

Det startede lovende for to år siden, men det sluttede, inden BOXdanmark for alvor kom igang. Det var, siger formand Michael Hansen, en lærerig, skuffende oplevelse, som alligevel har styrket ham i troen på samarbejdets muligheder.

StartForfra og danske tekster

Med den digitale boks har StartForfra fået fodfæste, og starten er lovende, siger Copydan, er nu også satser på tekstning af nabolandskanaler.

Tv fra havbunden til tv-kanal fra satellit

I Reersø sidder to undervandsfotografer med en ekspertise, som National Geographical Channel fik brug for. Det blev en vigtig del af et spændende samarbejde omkring Nordsøen.

Politik uden spørgsmål

Foruden tre nye tv-kanaler fra DR melder Folketinget sig 1. november med sin egen kanal. Den vil fortælle om politiske arbejdsgange og formidle politiske debatter, men de borende spørgsmål til politikerne lader den andre om.

To leverandører slås sammen

Hvad vil TDC/YouSee med Dansk Kabel TV og A+, som har fået ny fælles direktør i Flemming Hynkemejer? Han kommer med sine foreløbige bud.

En anden leverandør fejrer 50 års jubilæum

Det var en vågen tekniker fra Horsens, der for 50 år  siden i Tyskland så muligheder i at bygge fællesantenneanlæg. Hans virksomhed er nu branchens næststørste under navnet Telia Stofa.